Ontwikkelingen in Eelderwolde

Ontwikkelingen in Eelderwolde

Eelderwolde groeit. Dit komt onder meer door de komst van de wijk Ter Borch. Door de ligging van het dorp naast de stad Groningen, hebben de plannen van de gemeente voor de toekomst van Eelderwolde niet alleen invloed op de inwoners van Eelderwolde, maar ook op inwoners van de zuidwestzijde van de stad Groningen. De plannen van de gemeente hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

  • Ter Borch: deze jonge wijk is nog volop in ontwikkeling. De wijk is opgedeeld in vier deelgebieden: Groene Lint, Tuinwijk, Waterwijk en Rietwijk. De meeste werkzaamheden zijn inmiddels grotendeels afgerond. Alleen in de Rietwijk wordt nog volop gebouwd.Naast huizen zijn in Ter Borch inmiddels onder andere een Van der Valk hotel, een McDonald’s en een crematorium gebouwd. 
  • Openbaar vervoer: met de aansluiting van de Borchsingel op het Transferium Hoogkerk is een verbinding met een knooppunt voor openbaar vervoer ontstaan. Bewoners maken zich hierdoor wel zorgen over meer verkeer in de wijk. 
  • Supermarkt: er liggen plannen op tafel voor een nieuwe supermarkt. 
  • Onlanderij: Natuurmonumenten heeft een boerderij gekocht, waar de afgelopen jaren stap voor stap aan de invulling van deze locatie is gewerkt. Zo heeft het gebouw onder andere een horecagedeelte en een plek waar kinderen kunnen spelen. 

Bron: Startnotitie 2018