Typisch Tynaarlo officieel van start! | Typisch Tynaarlo
02
okt

Typisch Tynaarlo officieel van start! | Typisch Tynaarlo

Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van Tynaarlo? Wat vind jij passen bij onze gemeente? Oftewel, wat vind jij Typisch Tynaarlo? Die vraag staat de komende tijd centraal bij het maken van een omgevingsvisie voor de gemeente Tynaarlo. Vandaag startte de campagne Typisch Tynaarlo op de Menso Altingschool in Paterswolde. De wethouders Vemer en Kraaijenbrink, gaven samen met de heer Wiekema van het GBOT en twee leerlingen uit groep 7 het startschot voor de campagne met de lancering van de website www.typischtynaarlo.nl.

Het evenement vond plaats op de basisschool vanwege een schilderwedstrijd voor basisscholen die eveneens onderdeel is van de campagne. Voor de wedstrijd zijn alle 20 basisscholen in de gemeente Tynaarlo uitgenodigd. Leerlingen maken een schilderij waarin zij laten zien hoe hun dorp en leefomgeving er in de toekomst ideaal uit zou moeten zien.  

Elke gemeente in Nederland maakt een omgevingsvisie. Hierin geeft de gemeente aan hoe zij aankijkt tegen allerlei onderwerpen die te maken hebben met de leef- en woonomgeving in de gemeente. Het gaat dan om onderwerpen als duurzaamheid, samen leven, wonen, economie, mobiliteit en natuur en landschap. De omgevingsvisie gaat een grote rol spelen in het toekomstige beleid van de gemeente. Daarom is het belangrijk dat de visie goed past bij Tynaarlo. Er moeten nog veel keuzes gemaakt worden. De mening van inwoners is daarbij heel belangrijk. 

Het komende jaar is er op verschillende manieren aandacht voor de totstandkoming van de omgevingsvisie. Centraal staat steeds het samen werken aan de visie. Vandaar dat er op de website www.typischtynaarlo.nl alle ruimte voor bezoekers is om hun mening over de diverse onderwerpen achter te laten. Ook kunnen ze op de site met elkaar in gesprek. Later dit jaar en begin volgend jaar volgt nog een reeks inloopbijeenkomsten in een groot aantal kernen. Ook zal er via posters, advertenties en sociale media regelmatig aandacht gevraagd worden voor de campagne. Zo wordt er dit najaar 6 weken lang elke week een andere stelling geplaatst op de site, waarop bezoekers kunnen reageren.  Terug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!