Inloopbijeenkomsten over de toekomst van de gemeente Tynaarlo
06
jan

Inloopbijeenkomsten over de toekomst van de gemeente Tynaarlo

In februari organiseert de gemeente Tynaarlo drie inloopbijeenkomsten waar inwoners van de gemeente mee kunnen praten over de toekomst van hun woon- en leefomgeving. De input van de gesprekken wordt meegenomen bij het maken van keuzes rondom de omgevingsvisie.  

Wat is er te doen tijdens de bijeenkomsten? 
Er is voor iedereen wat te doen. Zo kun je de informatiemarkt bezoeken, aanschuiven bij een gesprekstafel of meedoen met verschillende activiteiten. Daarnaast is er een schilderijententoonstelling, die is samengesteld door verschillende basisscholen uit de gemeente. Verder is er een illustrator aanwezig en is er een tekenwedstrijd voor de kinderen. 

Wanneer zijn de bijeenkomsten? 
In onderstaand schema staat een overzicht van waar en wanneer de verschillende bijeenkomsten plaatsvinden. 

 Datum  Tijdstip  Locatie  Plaats 
 1 februari   Van 13.00 tot 17.00 uur   Herberg van Hilbrantsz  Eelde-Paterswolde
 8 februari  Van 13.00 tot 17.00 uur   Brinkhotel  Zuidlaren
 29 februari  Van 13.00 tot 17.00 uur  Onder de Linden  Vries 

Naast deze drie bijeenkomsten organiseert de gemeente ook een aantal bijeenkomsten in de kleine kernen. Meer informatie over onder meer de data en locatie van deze bijeenkomsten volgt later. Houd hiervoor de website www.typischtynaarlo.nl in de gaten.  

Wat wordt er met mijn ideeën gedaan? 
Er moeten nog veel keuzes worden gemaakt over de inhoud van de omgevingsvisie. De input van de inwoners tijdens de inloopbijeenkomsten, komt hierbij goed van pas. Ideeën en bevindingen worden dan ook meegenomen bij het bespreken van de voorbereidingen van de omgevingsvisie. 

Wat is een omgevingsvisie? 
Elke gemeente moet een plan opstellen voor de toekomst van hun woon-en leefomgeving. Zo ook de gemeente Tynaarlo. Dit toekomstplan wordt een omgevingsvisie genoemd. Wat er in de omgevingsvisie komt te staan, wordt bepaald in samenspraak met betrokkenen. Hierbij kan gedacht worden aan zaken als duurzaam wonen, de bereikbaarheid van de verschillende dorpen en het behouden van voldoende voorzieningen in de gemeente. Terug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!