Resultaten leefbaarheidsonderzoek online
06
feb

Resultaten leefbaarheidsonderzoek online

Het afgelopen najaar is een leefbaarheidsonderzoek uitgevoerd in het kader van de omgevingsvisie. In het leefbaarheidsonderzoek werden inwoners van de gemeente Tynaarlo onder andere gevraagd naar hun waardering van het onderwijs, de openbare ruimte en de voorzieningen. Ook waren er vragen over hun ervaringen met veiligheid, bereikbaarheid en sociale activiteiten in uw dorp. Benieuwd naar de resultaten? Vanaf nu zijn deze terug te vinden op de website www.typischtynaarlo.nl op de pagina ‘Bibliotheek’. Ook staan op deze pagina een samenvatting van het onderzoek en de antwoorden op de open vragen. 

Inloopbijeenkomsten Zuidlaren en Vries
Er vinden de komende tijd meer activiteiten plaats waarbij inwoners mee kunnen praten over de toekomst van hun gemeente. Zo zijn er in februari nog twee inloopbijeenkomsten, waar bezoekers met medewerkers van de gemeente en met elkaar in gesprek kunnen gaan over thema’s als wonen, duurzaamheid, economie en voorzieningen, mobiliteit, natuur en landschap en samen leven. Dit is op 8 februari tussen 13.00 en 17.00 uur in het Brinkhotel in Zuidlaren en op 29 februari tussen 13.00 en 17.00 uur in Onder de Linden in Vries. Bezoekers kunnen binnenlopen op het moment dat het hun schikt. 

Op zaterdag 1 februari vond in Eelde-Paterswolde al een inloopbijeenkomst plaats. Een verslag over deze bijeenkomst is binnenkort te vinden op www.typischtynaarlo.nl op de pagina ‘Bibliotheek’. Na afloop van de bijeenkomsten in Zuidlaren en Vries worden ook verslagen van deze bijeenkomsten op de website geplaatst.

Aanvullende bijeenkomsten in de kleine dorpen
In maart en april houdt de gemeente daarnaast voor de verschillende kleine dorpen aanvullende bijeenkomsten waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Zo krijgen alle inwoners de kans om mee te praten over wat zij belangrijk vinden voor hun directe woon- en leefomgeving. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bezoekers aan een gesprekstafel hun opvattingen en ideeën delen. Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan hier

 Omgevingsvisie
Alle activiteiten vinden plaats in het kader van de totstandkoming van de omgevingsvisie van de gemeente Tynaarlo. Hierin geeft de gemeente aan hoe zij aankijkt tegen allerlei onderwerpen die te maken hebben met de woon- en leefomgeving in de gemeente. Terug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!