Ook voor tweede inloopmiddag Typisch Tynaarlo veel interesse
09
feb

Ook voor tweede inloopmiddag Typisch Tynaarlo veel interesse

Op zaterdag 8 februari vond de tweede van de drie inloopbijeenkomsten van Typisch Tynaarlo plaats. Gedurende de middag konden de ruim 100 bezoekers in het Brinkhotel in Zuidlaren meepraten over onderwerpen die een rol spelen in hun woon- en leefomgeving. Dit leverde een hoop interessante gesprekken op, waarvan de belangrijkste bevindingen door de gemeente zijn verzameld en die na afweging, waar dat kan, in de toekomstige omgevingsvisie van de gemeente zullen worden verwerkt. 

In de omgevingsvisie beschrijft de gemeente haar ambities en beleidsdoelen voor de woon- en leefomgeving voor de langere termijn. De onderwerpen die in de omgevingsvisie komen te staan, kwamen ruim aan bod afgelopen zaterdag. Het ging onder andere om de bereikbaarheid van het dorp, de omgang met landschap en natuur, keuzes die we moeten maken met betrekking tot duurzaamheid en mogelijkheden voor ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen. De gesprekken vonden plaats bij kraampjes op de informatiemarkt, tijdens een aantal activiteiten en aan een speciaal daarvoor ingerichte gesprekstafel. Een verslag van deze bijeenkomst is binnenkort te vinden op www.typischtynaarlo.nl. 

Inloopbijeenkomst in Vries 
De eerste twee bijeenkomsten vonden plaats in Eelde en Zuidlaren. Op 29 februari vindt de derde inloopbijeenkomst plaats. Dit keer in Onder de Linden in Vries. Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur binnenlopen op een moment dat het hun schikt om mee te praten over de toekomst van hun woon- en leefomgeving. 

In maart en april volgen voor de verschillende kleine dorpen aanvullende bijeenkomsten. Zo krijgen alle inwoners de kans om mee te praten over wat zij belangrijk vinden voor hun directe woon- en leefomgeving. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers aan een gesprekstafel hun opvattingen en ideeën delen. Meer informatie over de data en locaties van deze bijeenkomsten is te vinden op www.typischtynaarlo.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden. 

Resultaten leefbaarheidsonderzoek
Naast de informatie die tijdens de inloopbijeenkomsten is opgehaald, is er ook op verschillende andere momenten informatie opgehaald voor de omgevingsvisie. Zo is er afgelopen najaar een leefbaarheidsonderzoek uitgevoerd onder de inwoners van de gemeente. In het leefbaarheidsonderzoek werd onder andere gevraagd naar de waardering van het onderwijs, de openbare ruimte en de voorzieningen. Ook waren er vragen over ervaringen met veiligheid, bereikbaarheid en sociale activiteiten in de dorpen. De resultaten van het leefbaarheidsonderzoek zijn te vinden op de site www.typischtynaarlo.nl op de pagina ‘Bibliotheek’. Op deze pagina verschijnen binnenkort ook de verslagen van de inloopbijeenkomsten. Terug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!