Eerste twee kerngerichte bijeenkomsten op 1,5 meter afstand goed verlopen
17
sep

Eerste twee kerngerichte bijeenkomsten op 1,5 meter afstand goed verlopen

De kerngerichte bijeenkomsten voor de omgevingsvisie zijn weer opgestart. Maandag 31 augustus trapten we af met een bijeenkomst voor inwoners van Zuidlaarderveen, Midlaren en De Groeve. Een week later was de bijeenkomst voor de inwoners van het dorp Tynaarlo. Tijdens de bijeenkomsten konden een twintigtal bezoekers in de raadzaal van het gemeentehuis met elkaar en met de gemeente in gesprek over onderwerpen die een rol spelen in hun woon- en leefomgeving. 

Onderwerp van de gesprekken waren thema’s als de bereikbaarheid van het dorp, de omgang met landschap en natuur, keuzes die we moeten maken met betrekking tot duurzaamheid en mogelijkheden voor ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen. De belangrijkste bevindingen uit de gesprekken zijn door de gemeente verzameld en worden na afweging, waar dat kan, in de toekomstige omgevingsvisie verwerkt. De verslagen van de gesprekken zijn binnenkort terug te vinden in de bibliotheek op deze website. 

Meer bijeenkomsten
Deze maand organiseert de gemeente nog meer bijeenkomsten in het kader van hun omgevingsvisie. Zo is er op donderdag 17 september een bijeenkomst voor de inwoners van Taarlo, Oudemolen en Zeegse en op maandag 21 september een bijeenkomst voor de inwoners van Eelderwolde. De laatste bijeenkomst is op donderdag 24 september voor de inwoners van Yde en De Punt. Hier vind je het complete overzicht van de bijeenkomsten. 

Aanmelden is noodzakelijk
Alle bijeenkomsten vinden plaats in de raadszaal op het gemeentehuis in Vries. In de raadszaal kan de onderlinge afstand goed gewaarborgd worden. Er zit wel een maximum aan het aantal mensen dat kan deelnemen. Aanmelden is daarom noodzakelijk en kan hier

Omgevingsvisie 
Het doel van de bijeenkomsten is om alle inwoners de kans te geven om mee te praten over de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie beschrijft de gemeente hoe zij aankijkt tegen allerlei onderwerpen die te maken hebben met de leef- en woonomgeving. De omgevingsvisie gaat een grote rol spelen in het toekomstig beleid van de gemeente. Daarom is het belangrijk dat de visie goed bij Tynaarlo en haar inwoners past.Terug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!