Praat mee over de toekomst van Eelde-Paterswolde

Praat mee over de toekomst van Eelde-Paterswolde


Vind jij het 's avonds licht genoeg op straat? Vind je dat er voldoende voorzieningen zijn in jouw omgeving? Op welke manier gaan we de komende jaren werken aan duurzaamheid? Doen we dat als dorp gezamenlijk of doet ieder dat voor zich? Misschien ben jij wel helemaal tevreden met hoe de zaken momenteel zijn geregeld in het dorp en vind je dat er niks hoeft te veranderen. Laat hieronder een reactie achter en praat mee over wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van jouw dorp! 
Reacties

VS B

Ze zouden eens wat meer mogen doen aan verkeersveiligheid, stoeppaden en fietspaden. Nog beter zou het zijn als er een nieuwe verbindingsweg komt zodat wij de forens niet meer de meerweg hoeft te gebruiken.

Johan Meijer

Graag inderdaad in Eelde de fiets- en wandelpaden herinrichten zoals is gebeurd in Paterswolde richting Groningen. Het is echt een drama op de Hoofdweg. Tevens de wijken waar het 30 km is nog duidelijker aangeven, desnoods met een hobbel bij de Hoofdweg zoals bij de Novastraat, het is regelmatig "klein Zandvoort" hier in de straten, met al die kleintjes die hier rondlopen en spelen geen overbodige luxe.

Jos Schoffelmeijer

De bestrating aan de Hoofdweg moet zo snel mogelijk worden aangepakt. Zeker de fietsstroken zijn levensgevaarlijk vooral bij hevige regenval, sneeuw en ijzel. Tussen de weg en de fietsstrook zorgen voor een afwateringsgoot. Tevens duidelijk parkeerverbod op de fietsstroken en handhaven. Jan en alleman parkeert heer maar zijn auto vaak ook nog met aanhanger tot vrachtwagens aan toe. Levensgevaarlijk.
Parkeren allen op de rijbaan een aan één kant. De fietsstroken niet voorzien van die gevaarlijke betonnen randen. Zoveel mogelijk overtollige borden weghalen zoals bijvoorbeeld op de Eskampenweg waar je in eens 60 km mag. Wie bedenkt zoiets? Of bij vliegveld waarbij je vlak voor de afslag ineens 80 km mag.
Wat heeft het voor zin om in het hele dorp 30 km te mogen rijden behalve op een gedeelte van de Hoofdweg en daar overal borden voor te plaatsen en vervolgens niet te handhaven. In principe is iedere snelheid waarmee je gevaar voor veroorzaakt strafbaar ook al is de snelheid op zich toegestaan regel 5 VVN in gevaar brengen va . 30 km is sowieso een snelheid die eigenlijk zelden gereden wordt ook al doe je daarvoor je best. Per saldo ben ik meer voor 30 km in de echte woonwijken en 50 km op doorgaande wegen en voor strikte handhaving.

De bestrating in de voortuinen ontmoedigen en hemelwater afvoer niet in de riolering
laten komen door aanmoedigingsbeleid. B.v. de tuinkeuringen weer terug en per afsluiting een kleine subsidie en in nieuwbouw situatie verbieden.

Harry Wessels

Zorg dat er meer nieuwe seniorenwoningen of appartementen komen met minimaal 3 redelijke slaapkamers zodat de doorstroming van de verkoop woningen op gang gaat komen en er voor jonge gezinnen ook mogelijkheden ontstaan.

Gerard Brinkman

Jan-2020
Eindelijk is de kogel deels door de kerk!
Vastgoud doet z'n Groningse naam geen eer aan: Failliet verklaard.
En nu ?
Dat is al jaren de vraag met het zgn centrum van Eelde. Helaas zie ik mijn gedachte mbt dit centrum nog steeds (helaas!) niet wijzigen: het was niks, hetis niks en het wordt ook niks. Maar ja, de baan verlenging heeft er ook 30 jaar over gedaan en wellicht dit centrum ook ?
En we gaan dus de totale ombouw meemaken van de Hoofdweg. Dat zal ook wel op een grote vertraging uitdraaien, met in ieder geval al ontevredenheid aan de voorkant en nog grotere ontevredenheid aan de achterkant. Waarom?
Het antwoord is simpel"niet alleen luisteren naar je inwoners maar ook er naar handelen als de gemeenteraad het met die inwoners eens is en als zodanig een raadsbesluit neemt.
Hopelijk brengt dit "mee mogen praten over de toekomst van Tynaarlo" een verbetering en duidelijkheid tussen bewoners en overheid.

hendrik tienkamp

geen woningbouw in landelijke gebieden,dus geen schuurwoningen op de Schelfhorst

hendrik tienkamp

busverbinding Eelde- Groningen v[a Eelderwolde

Log in om een reactie kunnen plaatsen!