Versterken van natuur en landschap

Versterken van natuur en landschap


Hoe kunnen we volgens jou de kwaliteit van natuur en landschap in de gemeente Tynaarlo versterken? Praat mee door hieronder een reactie achter te laten. 
Reacties

Jos Schoffelmeijer

Proberen het klein landschappelijk karakter te promoten. Hoort bij deze omgeving.
Meer meidoorns, elzen in de landerijen. Geen biljartlakens meer en 6x per jaar maaien. Zie ook Landbouwuniversiteit Wageningen die zeggen dat ze dat nooit hebben gewild. Anders blijft er geen vogel en haas meer over. Tot begin juni maaiverbod. Promoten verbouwen rode klaver en ander vlinderbloemigen. De omgevingsvisie van de provincie met de kreten robuust (PAS) slaat volledig de plank mis, zie ook de stikstof crisis. met alle gevolgen van dien voor de natuur. Geen intensieve veeteelt maar kringloop landbouw.! Geen natuurgebieden naar woningbouw bestemmingen. Vol is vol. Goed vergunningenbeleid en handhaving.

Peter Arkesteijn

Geef de paar ondernemers die er nog zijn de ruimte om te ondernemen ook grote bedrijven maar laat ze maar aan geven wat ze doen voor de maatschappelijke acceptatie van zo'n groot bedrijf

Matthijs Barendse

Vaak hebben mensen hun mond vol over hoe belangrijk ze natuur en groen vinden. Misschien is het aardig om per seizoen een Tynaarlo natuur-doe-dag te organiseren. O.l.v Natuurmonumenten kunnen burgers dan hun steentje bijdragen aan hun eigen mooie groene gemeente.

Log in om een reactie kunnen plaatsen!