Praat mee - Typisch Tynaarlo

Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van onze gemeente?


Hieronder vind je een aantal stellingen en vragen over onderwerpen die belangrijk zijn voor de omgevingsvisie van de gemeente Tynaarlo. Tot de zomer van 2020 kon je op deze vragen en stellingen reageren. Alle reacties zijn inmiddels verzameld en samengevat in de participatienota. De reacties blijven de komende periode nog wel zichtbaar, zodat iedereen deze terug kan lezen. 

Je kunt de reacties teruglezen door op een vraag of stelling te klikken. Je komt dan op een pagina waar de vraag of stelling eerst verder wordt toegelicht. Onder de toelichting vind je alle reacties.
 


Algemeen


Landschap 

Moet de landbouw zich aanpassen aan de natuur of krijgt de landbouw alle ruimte? En hoe kunnen we de kwaliteit van natuur en landbouw in de gemeente Tynaarlo versterken? Deze week gaan we met elkaar in gesprek over het thema landschap. Wil je meepraten over dit thema? Klik dan op een van de vragen hieronder. 


Samen leven 

Hoe maken we het voor ouderen zo aantrekkelijk mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen? En hoe zorgen we ervoor dat jongvolwassenen niet wegtrekken uit onze dorpen? Deze week gaan we met elkaar in gesprek over het thema 'samen leven'. Wil je ook meepraten over dit thema? Klik dan op een van de stellingen of vragen hieronder. 


Mobiliteit 

Moeten we meer gaan fietsen? Willen we reizen met het OV stimuleren? Of is het juist belangrijk om het gebruik van de auto te faciliteren door bijvoorbeeld te investeren in voldoende parkeerplaatsen en autowegen? Deze week gaat de gemeente met haar inwoners in gesprek over het thema mobiliteit. Klik op de stellingen en vragen hieronder om mee te praten over dit thema. 


Economie 

In de week van 21 tot 28 oktober gaan we met elkaar in gesprek over de economische toekomst van de gemeente Tynaarlo. Onderwerp van zo'n gesprek is bijvoorbeeld het toerisme in onze gemeente. Moeten we hier volop op inzetten door ruimte te bieden voor extra voorzieningen of niet? Een stijging in het aantal toeristen kan de economie namelijk een flinke boost geven, maar tegelijkertijd kan dit wel ten koste gaan van de rust en ruimte in het dorp. Een andere vraag is welke mogelijkheden we ondernemers kunnen bieden om zich meer te kunnen ontwikkelen. Klik op de stellingen en vragen hieronder om mee te praten over dit thema.  


Wonen 

Deze week staat in het teken van het wonen in de gemeente Tynaarlo. Wat de gemeente bijvoorbeeld graag van jou wil weten, is of jij vindt dat we ons moeten richten op de woningvraag vanuit de eigen gemeente of dat we moeten inspelen op de vraag van buiten de gemeente. Een andere vraag is of er meer woningen moeten komen voor ouderen die willen doorstromen of juist voor starters. Klik op een van de stellingen of vragen om mee te praten over dit thema.  


Duurzaamheid 

In de week van 7 tot 14 oktober draait het in de gemeente Tynaarlo allemaal om duurzaamheid. Wat duidelijk is, is dat dit thema de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen in onze gemeente. De vraag is alleen nog hoe? Laat hieronder weten hoe jij vindt dat we komende jaren moeten werken aan een meer duurzame samenleving.