Meedoen

De ontwikkeling van het centrum van Zuidlaren is inmiddels een aantal jaar onderwerp van gesprek in de gemeente Tynaarlo. Vorig jaar zijn we ons onderzoek gestart met een grootschalige consultatie, maar na deze mooie start vraagt de ontwikkeling van het centrum van Zuidlaren om een vervolg; ons verhaal gaat door.

Dit jaar gaan we samen met de gemeente op zoek naar het beste ontwerp voor het centrum van Zuidlaren en hier hebben wij uw hulp bij nodig. We gaan breed op zoek naar gedeelde wensen en ideeën over hoe centrum Zuidlaren een vitaal, toekomstgericht, uniek en eigen centrum kan worden. Waar ook komende generaties met veel plezier kunnen wonen, ondernemen, beleven en recreëren. Dit doen we door onder andere twee pop-up ateliers te organiseren; een werkatelier en een schetsatelier en een ondernemersatelier. Deelname aan deze ateliers is gratis en u kunt uzelf opgeven met het aanmeldformulier. Hieronder vindt u meer informatie over de ateliers.


Ondernemersatelier

Op dinsdag 5 maart organiseren we een brainstormsessie voor ondernemers uit Zuidlaren. Tijdens deze sessie wordt er in groepen gewerkt aan verschillende onderwerpen die spelen in Zuidlaren. De thema's aanbod, fysieke uitstraling en bewegen komen aan bod.


Werkatelier

Op donderdag 4 april organiseren wij een werkatelier. De avond start met een inspiratiedeel, verzorgd door experts in ruimtelijke co-creatie van AM Landskab. Deze experts nemen u mee in het proces van samen tot een nieuw ruimtelijk ontwerp komen. Vervolgens gaan de deelnemers, onder begeleiding van workshopleiders, uiteen in verschillende workshops met een ruimtelijke insteek omtrent een vitaal, toekomstgericht, uniek en eigen centrum.

De workshopgroepen worden ‘gemixt’ in de workshopcarroussel, zodat verschillende stakeholders met elkaar in gesprek gaan. Hieronder vindt u het programma:

Na afloop van de workshopsessies worden alle wensscenario’s bij elkaar gezet en vormen we de gewenste ontwikkelrichting voor centrum Zuidlaren. Het werkatelier is een belangrijke stap in ons traject Zuidlaren werkt samen. en levert tevens input voor het tweede atelier. Hiernaast vindt u de aftermovie van de inspirerende en interactieve bijeenkomst en de presentatie die getoond is. Ook hebben we deelnemers gevraagd om hun feedback te geven op het werkatelier. Gedurende anderhalve week kon er gereageerd worden en twee deelnemers hebben van dit aanbod gebruik gemaakt. Dit heeft gereseulteerd in het beeldverslag.


Schetsatelier

In tentoonstelling vorm laten we hier de resultaten van het werkatelier zien. Ook presenteren we de resultaten van een aantal andere deelonderzoeken, zoals de ontwerpactie voor de basisschool en de tweede inwonersconsultatie.

De vorm voor dit atelier staat nog niet vast en is afhankelijk van eerdere ervaringen. Er wordt gedacht aan een inloopbijeenkomst op een zaterdagmiddag, mogelijk in samenwerking met ondernemers. De vorm zal zich duiden, afhankelijk van uitkomsten van het werkatelier. Centraal staat meedenken, co-creëren en samenwerken. Zuidlaren werkt samen.

Binnenkort hier te raadplegen: Aanmeldformulier | Schetsatelier